This is me

Just me and my aura ….

For those interested in what the colors mean in general (an english version can be found here) and if you want to know what kind of cupcake I am (LOL) check out my other blog.

Hier geven we informatie over de basiskleuren in het aura. Hiervoor gelden algemene uitspraken.Uiteraard is iedere aurafoto uniek en kent dus zijn eigen verhaal. Een veel gestelde vraag is dan ook of de aura verandert. Het antwoord op deze vraag is volmondig JA. Want je bent een mens met veel ins en outs. Ieder mens is een onafhankelijk individu, en je kunt te allen tijde kiezen iets wel of juist niet te doen. Je leeft en beleeft en daarmee verandert ook het aura. Zeker als het gaat om de rechterkant en linkerkant op de foto.
De linkerkant staat voor je uitstralingskant, deze geeft informatie over je recentelijk verleden.De rechterkant op de foto staat voor de energie die je op dat moment nodig hebt. Dit kan een snelveranderend veld zijn. Je karakterstructuur is stabieler en verandert naarmate jij zelf verandert. Wanneer je een sterke emotionele beleving ondergaat; je wordt boos of de vonk slaat over en je bent ineens verliefd, geeft dat ook een directe verandering op je aura. Wanneer alles weer rustig is, ga je terug naar je basiskleur.

De overwegende basiskleur van je aurafoto is:

ROOD

Rode mensen zijn sterke karakters, vechters en over het algemeen harde werkers. Het zijn de pioniers onder ons, want ze houden van avontuur. Er valt ook altijd iets te beleven met deze aura’s en vaak trekken ze het voortouw. Ze hebben regelmatig een prikkel nodig van buitenaf en zoeken daarom graag spanning op. Rode persoonlijkheden kunnen bijzonder goed individueel functioneren;maar moeten hun eigen ideeën kwijt kunnen, vrijheid staat centraal. Hoe meer ruimte; hoe meer rood zich kan geven. Rode personality’s kunnen een eigen bedrijf hebben en zijn de managers onder ons. Rood is ook emotioneel en gevoelig, al willen ze dit vaak niet toegeven. Het vulkaantje op de foto zit eigenlijk binnenin. Ze hebben dan ook moeite om zich emotioneel te uiten. Ze komen lekker stoer naar buiten maar hebben in wezen een klein hartje. Tijdelijk rood treedt op bij ingrijpende gebeurtenissen in je leven; dit kan variëren van verliefdheid, verhuizingen (liefdes-)verdriet enz.

ORANJE

Wanneer je oranje op je aurafoto hebt is er nogal wat gaande, er zit veel beweging in. Het is een tijd van verandering, vernieuwing, emoties en actie. Oranje staat ook voor ambitie en een hoge mate van creativiteit. Uit ervaring zien we dat oranje veel voorkomt bij jonge mensen. Oranje mensen zijn gevoelsmensen met een snelle hang naar stress. Wanneer zich problemen voordoen gaan ze echter niet bij de pakken neer zitten want het actieve aspect van de oranje energie maakt dat ze zelf goed in staat zijn zaken te veranderen.
Geel staat voor verstandelijk denken en bied je dus de mogelijkheid om helderheid om je heen te creëren. Oranje-gele aura’s zijn over het algemeen aura’s die tijdelijk optreden wanneer je voor belangrijke keuzes staat en het aura verandert snel wanneer je in rustiger vaarwater komt. Oranje kan schilderen, tekenen en vormgeven maar is ook zeer creatief in zijn denkwijze, bijvoorbeeld het bedenken van nieuwe concepten. Oranje aan je uitstralingskant staat voor enthousiasme, levenslust en warmte. Een fijne uitstraling dus.

GEEL

Geel staat voor openheid en extravertheid. Gele mensen beschikken over goede sociale vaardigheden, zijn snelle denkers en ze zijn in staat om een aantal zaken tegelijk te doen. Gele mensen houden van lachen en beschikken ook vaak over een flinke dosis zelfspot. Gele types komt graag in vreemde landen en zijn gek op nieuwe ervaringen. Met een heldere geest en goed ontwikkeld verstand kan hij zich buitengewoon goed aan passen en is meestal creatief. Geel is levenslustig en dynamisch, warm en open tegenover andere mensen. Het gele type is zeer actief in de buitenwereld, is continu in beweging en heeft altijd een volle agenda. Geel beschikt over een goed organisatietalent en is een goede leider. Wanneer je geel in je foto hebt, betekent dit dat je toekomstgericht denkt.Geel met oranje; wij noemen dit beweeglijk geel en dus een tijdelijk beeld van de situatie waarin je op dat moment verkeert. Je bent dan nl. bezig om een stuk helderheid te creeëren in het maken van keuzes.Is het toekomende energie ook geel dan zien we dat je goed in staat bent geweest om die helderheid naar je toe te trekken en zul je dus de komende tijd in een rustiger vaarwater komen, want je hebt de zaken op een rijtje gekregen. Binnenkort gaat je aura veranderen. Geel aan je uitstralingskant vertelt dat je een zonnige, warme en open uitstraling hebt. Dit zijn ook de gezelligheidsdieren onder ons.

GROEN

Wanneer je een overwegend groene aura hebt beschik je over een bijzonder goede communicatieve vaardigheid en betrokkenheid. Het sleutelwoord van groen is evenwicht. Groene mensen zijn verzorgers en wanneer in hun privéleven iedereen waar ze van houden maar groeit en bloeit zit groen goed in zijn vel. Volgens de kleurenleer van Theo Gimbel, een expert op gebied van psychologisch kleurgebruik in interieurs, is groen een perfecte kleur om binnenshuis te gebruiken wanneer de bewoner de neiging heeft om het ‘werk mee naar huis te nemen’. Iets wat nogal eens voorkomt bij mensen uit de zorgsector. Daarmee komen we op het genezend aspect van de groene kleur. Groen is ook de kleur van de hartchakra; het energiecentrum waarmee we diepere emoties beleven. Mensen die op wat voor manier genezend bezig zijn hebben ook vaak groen in het aura. Groen biedt troost, schept vertrouwen en laat je voelen dat je belangrijk bent. Groen is een vrouwelijke energie. Wist je trouwens dat veel jonge full-time moeders ook groen zijn. Groen staat mede voor liefde en overgave. Groene mensen hebben enorme behoefte aan veiligheid, het gezin. De familieband is erg belangrijk. Groen doet moeite om de familie bij elkaar te houden en streeft naar evenwicht. Mensen die voor de klas staan zijn ook vaak groen. Begeleiden hoort bij het groene type. Groene mensen zijn mensen van principes en verdedigen graag hun eigen standpunten. Journalisten zijn groen, denk maar weer aan die betrokkenheid, fysiotherapeuten; betrokkenheid en genezing. Groen heeft ook een valkuil; we zien dat groene aura’s mensen zijn met veel kwaliteiten, ook vaak mooie mensen . Helaas worden deze mensen nogal eens geplaagd door een stuk onnodige onzekerhekerheid. Soms zien we ook een patroon van veel groen om en rond het hoofd en sterk oranje op de keelchakra. Dat betekent dat deze mensen zeer begaan zijn met het lot van anderen, maar hun eigen emoties als het ware opslaan, ze houden die te veel emoties bij zich. Groen aan je toekomstkant (rechterkant) duidt op een veranderingsproces in jezelf.

BLAUW

Blauw vertegenwoordigt intimiteit. Blauw “geeft om…” en “zorgt voor…”. De belangrijkste sleutelwoorden van blauw zijn rust en ontspanning. Wanneer je aurafoto blauw is, het gebied rond en boven het hoofd, dan ben je een overwegend introvert persoon, je neemt het leven serieus en bent voor velen een rots in de branding. Blauw beschikt over toewijding en betrouwbaarheid. Opmerkelijk is dat blauwe aura’s vaak zijn terug te vinden daar waar het om precisiewerk gaat. Blauwe aura’s zijn perfectionisten. Blauw houdt niet van verrassingen, ze willen graag weten waar ze aan toe zijn en bouwen daarom graag zekerheden in hun leven in. Mensen met een blauw aura zijn gevoelige mensen met een sterke belevingswereld. Blauw heeft stijl en is kwaliteitsbewust. Ze zijn in staat om vrij sober te leven, maar wat ze aanschaffen is goed, degelijk en stijlvol. Ook gaat hun belangstelling vaak uit naar kunst en cultuur. Wanneer blauw zichtbaar is aan de uitstralingskant duidt dit op afstandelijkheid. Deze mensen kijken graag even de kat uit de boom. Typisch bij deze uitstraling is dat de omgeving deze zgn. afstandelijke uitstraling als vertrouwelijke energie ervaart. Blauwe persoonlijkheden zijn altijd op zoek is naar de echte zaken in het leven. Waarheid, eerlijkheid, rechtvaardigheid. Daarom zijn vriendschappen voor blauw vaak voor het leven. Het duurt even voordat ze iemand in hun hart sluiten, maar eenmaal binnen dan zit het meer dan goed.

VIOLET

Heb je violet in je aurafoto dan sta je het hoogst op de ladder van spiritualiteit. Zien we paars, lila of violette kleuren aan je uitstralingskant, dan ben je niet goed in te schatten door je omgeving en straal je een bijna geheimzinnige innerlijke wijsheid uit. Mogelijk zit je in een periode in je leven waarin je de kans hebt om contact te maken met je eigen spirituele taak of overtuiging. Je hebt de behoefte om jezelf te uiten en je hebt een vanzelfsprekend begrip voor de gevoelens van anderen. Als je doorgaans niet zo heel veel toegang tot je gevoelens hebt, dan is dit de tijd om te proberen er naar te luisteren en vast te stellen wat ze je vertellen. Een uitstekende tijd voor zelfontwikkeling dus. Violet droomt graag weg in een wereld van fantasie en geloven sterk in idealen.

Naast de 6 basiskleuren zijn er nog een aantal kleurnuances; deze kleuren ertegenwoordigen emoties welke je in deze periode van je leven ondergaat.Hieronder volgt de lijst welke ook terug te vinden is op de achterkant van je kleurenkaart:

Rood: activiteit, extravert,avontuurlijk, beweging, nervositeit, emotionaliteit, impulsief, dynamiek.Lichtrood: enthousiasme, vreugde, seksualiteit, gevoeligheid, dominantie, vastberadenheid,zeer erotisch.

Donkerrood: daadkracht, sterke wil, mannelijkheid, ergernis, leidersnatuur,moed, eigenwijs.

Oranje: creativiteit, actieve intelligentie,zelfverzekerdheid, levenslust, warmte, openheid, ambitie.

Oranje-Geel: scherp verstand, speels, zelfbewustzijn, ambitie, humor, vrijheid.

Geel: spontaniteit, intellect en verstand, organisatietalent, ego, sociale vaardigheden, originaliteit.

Geel-Groen: communicatie, sympathie, medegevoel, toekomstgericht, opgewekt.

Groen: communicatie, betrokkenheid, groei, verandering, overgave, rust, liefde, zorgzaamheid.

Blauw: introvert, rust, verdieping, afstandelijkheid, stijl, waarheid, toewijding, stabiliteit, perfectionisme.Lichtblauw:toewijding aan idealen, zachtheid, incasseringsvermogen, mededogen, helderheid.

Indigo: genezende eigenschappen, goedheid, geslotenheid, serieusheid, voorzichtigheid.

Lila: mystiek, magie, diepzinnigheid, tolerantie, artistiek, fijngevoeligheid, expressief.

Roze: sensibiliteit, emotionaliteit, vrouwelijkheid, onvoorwaardelijke liefde, tederheid, sentimentaliteit.

Violet: intuïtie, kunst, creativiteit, inzicht, geloof, fantasie, gereserveerdheid, spiritualiteit, wijsheid, eenzaamheid.Wit: hoger bewustzijn, invoelingsvermogen, levenservaring, ontwikkelde spiritualiteit, tevredenheid.

Aura en erotiek, zin of onzin? Bepaal het zelf!

Rood: Een persoon met veel rood in het aura is gewoonlijk dol op sex. Voor hen is sex een dierlijke, wellustige, speelse en vrolijke ontspanning. Roden hoeven niet persé verliefd te zijn om van sex te genieten, het fysieke plezier is voor hen het belangrijkst. Bovenal zijn roden gepassioneerde minnaars die niet bang zijn zich seksueel compleet te laten gaan. Rood geeft enorme energie op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Wanneer een rode geen actief sexleven heeft, kan hij die dynamische levenskracht inzetten bij andere activiteiten, zodat die passie tot uitdrukking komt in hun creativiteit, zaken en sport.

Oranje: Oranje personen houden ook van sex. Voor hen is sex een vrolijk en natuurlijke bezigheid, maar ze zijn niet zo gericht op sex als de roden. Ze houden van avontuur, opwinding en intrige, vaak zullen ze meerder partners hebben. Zij hebben een neiging tot onafhankelijkheid en voelen zich minder emotioneel gebonden.Voor hen is de spanning en de uitdaging van de jacht meer opwindend dan het werken aan een emotionele en intieme band. Vaak zijn de oranje mensen zo onafhankelijk dat ze het aangaan van een langdurige en monogame relatie beperkend en verstikkend vinden.

Geel: Mensen met overwegend geel in hun aura zijn gewoonlijk speelse, humorvolle, plezierige en wat kinderlijke types. Zij flirten graag, houden van hun vrijheid en genieten van het fysieke plezier dat sex hen geeft. Sex is voor hen als spelen, maar zij kunnen ook veel liefde en aandacht aan hun partner schenken. Omdat een geel persoon ruimte en vrijheid nodig heeft, kan een veeleisende relatie hun energiepeil omlaag halen, waardoor zij zich gevoelsmatig voor hun partner zullen afsluiten.

Groen: Wanneer groene mensen hun gevoel voor ambitie sterk nastreven en dus voor succes gaan, vragen zij van zichzelf een bovenmenselijke inspanning. Als resultaat van zulk een doelgerichtheid, zal het sexleven vaak op een tweede plan komen. Hun partners zullen zich dan ook vaak afgewezen en jaloers voelen door de betrokkenheid die een groene heeft met zijn werk en carrière. Boven alles willen de groenen graag de zaak onder controle houden. Vaak uit zich dat in dominant gedrag van macht en heldere intelligentie. Groenen hebben een sterke partner nodig die zich niet geïntimideerd zal voelen door de kracht van het groene.

Blauw: De blauwen vertegenwoordigen de zorgzaamheid in het kleurenspectrum. Zij zijn emotioneel en heel gevoelig, houden van intimiteit en zinvolle communicatie. Bovenal houden ze van een liefdevolle, ondersteunende en monogame relatie, waarin ze kunnen geven en zorgen. Zij willen liever ondersteunen dan zelf het middelpunt zijn. Zij zijn zeer warmhartig, gul, gevoelig,meevoelend en spiritueel. Blauwen moeten er meestal niet aan denken sex te hebben met iemand waarmee ze geen liefdevolle relatie hebben. Voor hen verhoogt de sex de emotionele intimiteit, nabijheid en liefde tot de partner.

Violet: Mensen met veel violet in hun energieveld hebben de neiging in een fantasiewereld vol dagdromen te leven. Zij leven in de prachtige wereld van hun magische voorstellingsvermogen. Met als resultaat dat de fysieke daad van de sex voor hen minder belangrijk is dan hun fantasieën hierover. Zij houden van een fysieke intimiteit met een liefdevolle, zorgzame partner, maar alleen als zij zich bij deze persoon veilig kunnen voelen. De partners van violette mensen moeten dan ook zeer behoedzaam en geduldig met hen omgaan, om de sexualiteit van de violette mensen aan te moedigen.

Advertisements

4 thoughts on “This is me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s